Κυριακή 26 Φεβρουαρίου 2012


Economist: Η Ελλάδα επέστρεψε στο 1999!

25/02/2012 - 14:00
|
Ένα ιδιαίτερα αποκαλυπτικό δημοσίευμα του Economist για την πορεία της κρίσης στην Ευρωζώνη και τις επιπτώσεις της κρίσης χρέους στις χώρες του Νότου έρχεται...  
Economist: Η Ελλάδα επέστρεψε στο 1999!
να επιβεβαιώσει ότι η Ελλάδα, από την εποχή που προσέφυγε στο μηχανισμό στήριξης του ΔΝΤ και της ΕΕ και εφάρμοσε το Μνημόνιο 1, «έχασε» συνολικά 12 χρόνια από την οικονομική της ανάπτυξη.
Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά ο Economist, «οι περισσότερες χώρες της Ευρωζώνης που έχουν πρόβλημα με την κρίση χρέους έχασαν περίπου επτά χρόνια, η Ελλάδα όμως κατάφερε να χάσει 12 ολόκληρα χρόνια!».
Σύμφωνα με τα στοιχεία σχετικής έρευνας, που επικαλείται επτά δείκτες της πραγματικής οικονομίας, η Ελλάδα γυρίζει στο χρόνο… Σύμφωνα με οικονομικούς όρους, η Ελλάδα βρίσκεται σήμερα στο έτος 1999!
Ο Economist, μάλιστα, σημειώνει ότι η αξία των μετοχών στο Χρηματιστήριο Αθηνών επέστρεψαν στα επίπεδα του 1992… «Εξαφανίστηκαν 20 χρόνια», σημειώνει χαρακτηριστικά!
Αυτό που έχει ιδιαίτερη σημασία είναι το γεγονός ότι σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας αυτής, η μόνο χώρα της Ευρώπης που «διασώζεται», παρά τις περί του αντιθέτου δηλώσεις, είναι η Γερμανία, η οποία βρίσκεται με οικονομικούς όρους στο 2009.
Οι χώρες του Ευρωπαϊκού Νότου (PIGS) εμφανίζουν πρωτοφανή ποσοστά ανεργίας, τη στιγμή που ο δείκτης ανεργίας στη Γερμανία βρίσκεται σε πτωτική τροχιά!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου